Om oss

Våra medarbetare

På Arlandakliniken strävar vi efter att skapa en trygg miljö där du känner dig väl omhändertagen. Alla våra medarbetare har minst fem års grundutbildning och lång erfarenhet från olika kliniker. Vi prioriterar kvalitet och patientsäkerhet, i våra team har vi medarbetare som är disputerade, har internationell erfarenhet och är aktiva inom forskning och undervisning. Alla är erfarna inom sitt område.

Ledning

Anna Sahlström, leg psykolog (verksamhetschef)
Judit Makra, leg läkare, specialist i barn- och vuxenpsykiatri (MLA, medicinskt ledningsansvarig)
Pär Pettersson, leg psykolog (PLA, psykologiskt ledningsanvarig)
Johanna Eriksson, socionom, koordinator och mottagningsansvarig för vår samarbetspartner VOX Care i Spanien, Marbella.

Varmt välkomna till oss!

Specialistteam

Pär Pettersson

leg psykolog

Pär är legitimerad psykolog med gedigen erfarenhet inom komplex vuxenpsykiatri. Han har främst arbetat med utredning, bedömning, psykologisk behandling och riskbedömning. Utöver detta har Pär omfattande erfarenhet av samarbete med ledningsgrupper, personalutbildning, handledning och kvalitetsarbete. Pär värnar om alla patienters säkerhet samt att hålla hög kvalitet i både metoder och bemötande. På Arlandakliniken utreder och behandlar Pär vuxna patienter, till det kommer även utveckling av patient- och anhörigutbildningar.

På Arlandakliniken är Pär PLA, psykologiskt behandlingsansvarig vilket innebär att Pär ansvarar för det psykologiska utrednings- och behandlingsarbetet.

Johanna Eriksson

Koordinator och mottagningsansvarig för VOX Care
Johanna har en stark bakgrund som ledare inom omsorg och hälsa, med flera års erfarenhet som både verksamhetschef och operativ chef. Som chef ansvarade Johanna bland annat för att tjänsteutveckling samt kvalitetssäkring. Som operativ chef inom omsorg har hon framgångsrikt lett personal genom förändringsprocesser och implementerat nya arbetsmetoder. Johanna brinner för att skapa en trygg och välkomnande miljö för sina klienter och kunder. Idag driver hon utvecklingen på VOX Care, där fokus ligger på att skapa en trygg och välkomnande öppenvårdspsykiatrisk mottagning i Spanien. Till det kommer att Johanna också arbetar för att skapa innovativa lösningar för att hjälpa barn och ungdomar med skolsvårigheter och hemmasittarproblematik inom ramarna för VOX Care.

Läs mer: www.vox.care

Love Gran

leg psykolog

Love har lång erfarenhet av att utreda och behandla både barn och vuxna med komplexa psykiatriska utmaningar. Han har även arbetat med ungdomar inom SIS och vuxna inom kriminalvården, och har ett särskilt engagemang för patienter med neuropsykiatriska svårigheter. Love arbetar nära både patienter, deras familjer och partners.

På Arlandakliniken jobbar Love med utredning, behandling, parterapi och familjebehandling, samt stöd till barn, vuxna och familjer.

Judit Makra

leg läkare, specialist i barn- och vuxenpsykiatri (MLA, medicinskt ledningsansvarig)

Judit är legitimerad läkare och specialist inom både barn- och ungdomspsykiatri samt vuxenpsykiatri. Hon är även legitimerad familjeterapeut med över 21 års erfarenhet från Ungern, där hon arbetade inom både slutenvård och öppenvård samt deltog i internationell forskning om depression och suicidalitet. Judit har erfarenhet av olika psykoterapiformer, individuellt, i grupp och familjeterapi, samt nära samarbete med förskolor och skolor.

Sedan hon flyttade till Sverige för 15 år sedan har Judit arbetat som överläkare inom BUP och vuxenpsykiatrisk öppenvård, med fokus på neuropsykiatriska utredningar, medicinering och samarbete med hälsoteam och socialtjänst. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med patienter med ADHD och autism och har handlett både AT- och ST-läkare.

På Arlandakliniken jobbar Judit som MLA (medicinskt ledningsansvarig), vilket innebär att hon ansvarar för den medicinska kvaliteten och säkerheten på kliniken. Hennes roll inkluderar att säkerställa att behandlingar och utredningar håller hög standard, samt att hon arbetar nära klinikens team för att utveckla och implementera bästa praxis inom psykiatrisk vård.

Stella Marouda

leg läkare (specialist i vuxenpsykiatri)

Stella har mångårig erfarenhet som överläkare inom psykiatri och har arbetat med både barn och vuxna. Hon har stor kompetens inom neuropsykiatriska utredningar och lägger stor vikt vid att noggrant bedöma och diagnostisera varje patients specifika behov. Genom att utveckla individuellt anpassade behandlingsplaner hjälper hon sina patienter att hantera deras unika utmaningar.

På Arlandakliniken tar Stella emot ungdomar och vuxna. Stella lägger stor vikt vid att verkligen göra skillnad för de som behöver stöd i livets svåraste stunder.

Kommer snart

leg läkare (specialist i neurologi och vuxenpsykiatri)

Jörgen Tristen

leg läkare (specialist i vuxenpsykiatri)

Jörgen har lång erfarenhet som vuxenpsykiater och har arbetat inom olika vårdformer, inklusive både slutenvård och öppenvård. Genom åren har han behandlat patienter med psykoser, ätstörningar, missbruksproblematik och andra allmänpsykiatriska tillstånd. På senare tid har Jörgen fokuserat mycket på neuropsykiatriska utredningar, både för barn, ungdomar och vuxna. När han gör psykiatriska bedömningar och fattar beslut om medicinering, tar han alltid hänsyn till flera perspektiv för att ge en helhetsbild. För Jörgen är det viktigaste att se hela människan bakom symptomen.

På Arlandakliniken arbetar Jörgen både som psykiater och psykoterapeut.

Primärvårdsteam

Anna Östman

leg läkare (specialist i allmänmedicin)

Anna välkomnar patienter i alla åldrar som behöver hjälp med livsstilsförändringar för att uppnå ett bättre mående. Hon arbetar nära klinikens tvärvetenskapliga team för att skapa individuellt anpassade behandlingsplaner som tar hänsyn till både fysiska och psykiska behov. Genom att erbjuda stöd och vägledning på ett personligt plan hjälper Anna sina patienter att hitta hållbara förändringar som förbättrar deras hälsa och livskvalitet. Med sin holistiska vårdfilosofi ser hon till hela människan – kropp, sinne och livsstil – och hennes mål är att skapa långsiktiga lösningar där patienten känner sig delaktig och trygg i varje steg på vägen mot ett hälsosammare och mer balanserat liv.

På Arlandakliniken arbetar Anna med bedömningar och utredningar av patienter som har besvär på primärvårdsnivå. Hon samarbetar tätt med övriga teamet för att avgöra vilka patienter som har en problematik som gör dem lämpliga för de livsstilsprogram som Arlandakliniken skräddarsyr för varje individ. Hennes fokus är att ge varje patient bästa möjliga förutsättningar för att genomföra varaktiga förändringar som stärker deras välbefinnande.

Anna Sahlström

leg psykolog

Anna är en erfaren psykolog med en mångfacetterad bakgrund inom barn-, ungdoms- och vuxenpsykiatrin. Hon har också bland annat arbetat inom kriminalvården, rättspsykiatri, rehabilitering och SIS. På Arlandakliniken arbetar Anna utifrån ett helhetsperspektiv och beaktar både psykiska och fysiska aspekter av patienternas välbefinnande. Hon strävar efter att skapa en trygg och stödjande miljö för alla patienter, oavsett ålder.

På Arlandakliniken tar Anna emot ungdomar, vuxna och äldre patienter. Anna är också verksamhetschef och med det ytterst ansvarig för verksamhetens alla mottagningar och projekt.

Anna Gustafsson

idrottsfysiolog (fil mag) cert. personlig tränare för alla åldrar

Anna har en magisterexamen i idrottsvetenskap och är akademiskt certifierad personlig tränare med en gedigen utbildning inom anatomi, fysiologi, idrottsnutrition och idrottspsykologi. Hon är också diplomerad massör, vilket ger henne en bred kunskap om kroppens funktioner ur olika perspektiv. Anna vill att varje patient ska känna sig trygg oavsett tidigare träningsvana eller fysisk förmåga. Hennes mål är att skapa en positiv och glädjefylld träningsupplevelse, där varje individ får möjlighet att övervinna sina motstånd och upptäcka sin fulla potential. Hon är engagerad i att hjälpa patienter att överkomma hinder och nå sina mål, både fysiskt och mentalt.

På Arlandakliniken arbetar Anna nära med läkare Anna Ö, psykolog Anna S och molekylärbiolog Manuel i primärvårdsteamet för att erbjuda heltäckande och individuellt anpassade tränings- och kostprogram. Anna arbetar bland annat med:

  • Implementering av hälsofrämjande livsstilsförändringar
  • Förbättring av styrka, rörlighet och balans
  • Återhämtning efter skada eller sjukdom
  • Kost och nutrition
  • Massage
  • 3D träning (passar dig som vill arbeta för att minska risk för skada och smärta)

Manuel Zeit

Cert. Tai Chi och Qigong-instruktör (PhD, Docent i molekylärbiologi)

Manuel är forskare och lärare vid Karolinska Institutet, där han leder kliniska studier som utvärderar effekten av Tai Chi för patienter med multipel skleros och kronisk obstruktiv lungsjukdom. Han har även erfarenhet från Life After Pain, en mottagning specialiserad på behandling av kronisk smärta. Genom att använda principer från Tai Chi och Qigong inom rehabilitering och prestationsförbättring, främjar Manuel livsstilsförändringar som ökar medvetenheten om både kropp och sinne. Manuel arbetar i nära samarbete med läkare Anna Ö, psykolog Anna S och idrottsfysiolog Anna G.

På Arlandakliniken arbetar Manuel med rehabilitering genom:

  • Stressminskning och förebyggande av utmattning
  • Återhämtning efter skada eller sjukdom
  • Lindring av kronisk smärta
  • Förbättring av styrka, rörlighet och balans
  • Meditation baserad på Tai Chi och Qigong
  • Förbättring av andningsteknik och lungkapacitet
  • Implementering av hälsofrämjande livsstilsförändringar